WORKSHOPS

SWOP festivalen har igen fornøjelsen af at invitere den anerkendte, hollandske dansepædagog Maria Speth til at undervise Kulturregion Midt- og Vestsjællands lærere. Denne gang kommer Maria ud til næsten alle byerne i Kulturregionen.

Maria Speht

Maria har arbejdet med dans som undervisningsværktøj i skolen i mange år og har skrevet flere bøger og undervisningsmaterialer. Se hendes hjemmeside http://www.dansspetters.nl for flere oplysninger.
Da vi i Danmark skal til at arbejde med den nye skolereform, hvor der lagt op til mere bevægelse i dagligdagen samt understøttende undervisning, har vi bedt Maria om at lave en aktiv bevægelsesworkshop for lærere. Den henvender sig til lærere med alle fagkombinationer og giver praktiske, konkrete redskaber, som man umiddelbart kan bruge i sin undervisning. Her er, hvad Maria selv siger om workshoppen:

Den balancerende hjerne
Løbe, hoppe, rulle, falde og op igen… Tænk, tal, overvej, søg og begynd igen.
Alle disse ting leder til 1001 motiver for at bevæge sig.

Den store betydning af en ”dansende hjerne” er hovedessensen i denne workshop. Gennem rejsen ind i dansen, når dansen er en del af en undervisningen, får deltagerne guidelines til at bruge dansen i forskellige læringsmiljøer. Alle emner tager udgangspunkt i hverdagssituationer.

Workshoppen med Maria foregår:

Slagelse den 28. april kl. 8.30 – 12.30 i Fritids- og ungdomsklubben Oliemøllen, Park allé 4, 4230 Skælskør – OBS: rykket til Symposium i Roskilde. Alle interesserede fra Slagelse er velkomne dog bedes I tilmelde jer til billet@aabendans.dk

Holbæk den 29. april kl. 16.00 – 20.00 i den store hal på Holbæk bibliotek

Odsherred den 30. april kl. 15.00 – 18.00 på Odsherreds Gymnasium i Asnæs. Spejlsalen.
Ringsted den 1. maj kl. 8.30 – 12.30 i salen på Anlægspavillionen
Roskilde den 2. maj, kl 13.00 – 16.30 i salen på Østervangsskolen – Med fokus på undervisning af mellemtrinnet. Også for lærere fra Lejre.

Deltagelse er gratis, men bindende tilmelding er nødvendig. Tilmelding billet@aabendans.dk

Praktisk: Man skal ikke have særlige forudsætninger for at deltage. Medbring behageligt tøj til at bevæge sig i samt frugt/vand.

Maria taler engelsk i workshoppen, men der vil være mulighed for at oversætte det til dansk.

Max antal deltagere: 25 pers.