SWOP festival 2016

Foto: Ditte Valente

Forrygende SWOP festival 2016 med 6500 mennesker

Publikum og deltagere kom i hobetal til både forestillinger, installationer og aktiviteter – fra babyer, børn, unge og voksne.

Foruden alle de mange Roskilde-borgere, der besøgte festivalen, kunne årets SWOP festival også byde 50 internationale kunstnere og gæster fra europæiske teatre og festivaler velkomne! En del spillede forestillinger under SWOP og en del havde fundet vej til Roskilde for at se og deltage i det mangfoldige og kvalitetsfunderede program, hvor man kunne blive bevæget både ved at se dans og opleve dansen på sin egen krop.

”Det var en fantastisk festival, hvor alle fik gode og professionelle oplevelser – og hyggede sig. Vi er stolte af at kunne præsentere et så vidtfavnende program, med så mange forskellige måder at danse på og af at have afviklet det hele så fornemt og i så dejlig og livsglad stemning.  Ikke mindst ved hjælp af de gode frivillige Roskilde borgere. Vi glæder os allerede til SWOP 18”, siger Teaterleder i Aaben Dans Lisbeth Klixbüll.

Datoerne for næste SWOP festival ligger allerede fast; nemlig 3. – 7. maj 2018

Se mere på swopfestival.dk og aabendans.dk

SWOP er: produceret af egnsdanseteatret Aaben Dans i Roskilde.

Hvert andet år breder SWOP Festivalen dansen ud på spillesteder og i byens rum fra Danmark og hele verden. SWOP er kendetegnet ved forestillinger af høj kunstnerisk kvalitet, der kommunikerer direkte med publikum – og så er billetterne gratis!

Udover at præsentere ni forestillinger for børn helt nede fra 3 måneder og op til de unge og voksne, tilbyder vi mange forskellige aktiviteter for hele familien i festival-weekenden.

Læs om forestillingerne her på siden, kom og vær med som publikum eller frivillig, se forestillinger, deltag i vores aktiviteter på Musicon og i Roskilde C.

SWOP festivalen er kurateret af 
Catherine Poher, Lisbeth Klixbüll, Pernille Møller Taasinge og Thomas Eisenhardt
Aaben Dans

Aaben Dans & SWOP takker for støtte fra:
Statens Kunstfond, Roskilde Kommunes Kulturpulje, Augustinus Fonden, Tuborgfondet, Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse, Ta´ Fat om Dansen & Nordea-fonden.

 – og samarbejde med KARA/NOVEREN, Roskilde Katedralskole, Østervangsskolen, Roskilde Bibliotek, Musicon, Ragnarock, Freunde, Karibu, Roskilde Festival og ikke mindst alle vores aktive frivillige.