Baby Space

SWOP Festival er en international dansefestival for børn og unge i Roskilde og omegn. Under SWOP 2014 turnerede ni dansekompagnier i Kulturregion Midt- og Vestsjælland og spillede i alt 50 forestillinger i otte byer med Roskilde som festivalens centrum.

”Vi glæder os rigtig meget til at give store danseoplevelser videre til mennesker i alle aldre. Vi turnéer selv meget i Europa. Derfor ser vi også meget. Det allerbedste har vi taget med tilbage.” Thomas Eisenhardt, som er initiativtager til SWOP og kunstnerisk leder af Aaben Dans i Roskilde.

“Det er fantastisk at komme til SWOP Festival og se så flot og alsidigt et program. Det er fantastisk vigtigt at præsentere sådan et program for børn, så man kan se hvad kan dansen i alle mulige afskygninger også internationalt.” Vibeke Wern, danseanmelder på Berlingske Tidende og Danstidningen.

SWOP er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerordningen, Statens Kunstfonds pulje til international teaterudveksling, Tuborgfondet, Wilhelm Hansen fonden, Roskilde kommune, Kulturministeriet, Augustinus fonden, Region Sjælland og Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

En særlig stor tak går til det fantastiske publikum og til Roskilde Museum, Sankt Laurentius, Museet for Samtidskunst, Kaffeekspressen, Roskilde Festival, Restaurant Snekken, Østervangsskolen, INSP, Karibu, Nordea Ejendomme, Vikingeskibsmuseet samt Makers Space.

Aaben Dans takker alle tilskudsgivere og samarbejdspartnere for SWOP 2014.
Vi glæder os til SWOP 2016, indtil da håber vi at se dig til vores mange forestillinger og arrangementer. Læs mere her.