Tak for en forrygende SWOP festival 2012

Ni dage fuld af fest og farver i syv forskellige byer i Kultur Region Midt- og Vestsjælland. Næste gang bliver fra den 26. april – 4. maj 2014

PROGRAM

Åbningen
Roskilde/Lejre
Holbæk/Ringsted
Odsherred/Kalundborg
Slagelse/Korsør/Skælskør
Swop Selv – hver dag kl 16.30

FORESTILLINGER

Sneøjne
Urban Explorer – Murakamifications
We dance to forget
Ritual
Det magiske lydcirkus
Alles
Jeg ved hvor din hus den bor!
Couple-Like#2
Oogly Boogly

ANDET

Workshops
Seminar
Skoler/Undervisning
Frivillig på SWOP
Presse

International dansefestival for børn og unge

ROSKILDE, HOLBÆK, LEJRE, SORØ, ODSHERRED, SLAGELSE, KALUNDBORG OG RINGSTED.

Dansen har fået et nyt publikum – og det er ungt! Børn og unge danser og ser dans som aldrig før, nye måder at skabe dans for børn og unge på opstår i Europa.

Aaben Dans, Danmarks eneste egnsdanseteater, kaster nu bølgen ind over landet, når de lancerer Danmarks første internationale dansefestival for børn og unge: SWOP festival.

SWOP festival rykker fra Roskilde og ud i syv byer i Kultur Region Midt- og Vestsjælland med ni fantastiske kompagnier fra Danmark og Europa – og billetterne er helt gratis!

Stor lokal opbakning
Det er en stor fornøjelse at samarbejde med kommunerne, spillestederne og kulturcentrene i Roskilde, Holbæk, Lejre, Sorø, Odsherred, Slagelse, Kalundborg og Ringsted, der har skabt imponerende lokale programmer, som du finder under hver by her i venstre side.

Takket være alle de lokale partnere, Kulturregion Midt- og Vestsjælland og en række støttegivere kan SWOP nu folde sig ud. SWOP ligger i forlængelse af Aaben Dans’ ønske om at give så mange børn og unge som muligt en danseoplevelse – som publikum og ved at danse selv. Se og læs mere om Aaben Dans her.

700 børn danser
SWOP betyder at bytte, derfor swopper vi amok på SWOP! Vi swopper ikke bare forestillinger på tværs af regionale og nationale grænser. Vi swopper også erfaringer og bevægelser på en masse biblioteker, teatre, kulturhuse og hele 22 skoler. Du kan læse mere om alle forestillingerne, lokale arrangementer, undervisning, workshops og seminar her på hjemmesiden.

Vi tager børn alvorligt – og det er sjovt!
Aaben Dans tager dans for børn og unge alvorligt, og har derfor sammensat et program med offentlige forestillinger og skoleforestillinger, der både underholder og udfordrer med noget for alle aldersgrupper.
Download hele programmet her og en kort oversigt her.

Kæmpe regional åbning lørdag d. 19. maj kl. 10.30-14 i Roskilde med Master Fatman. Alle er velkomne! Læs mere her.

Åbningsforestilling: We Dance to Forget af belgiske fABELEUS – koreografi: Koen de Preter, der hylder dansen og byder publikum op til dans! Alder: 12+
Søndag d. 20. maj, kl. 20.00 på Scenen i Laboratoriet.

Rigtig god fornøjelse!
Aaben Dans

SWOP er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Region Sjælland, Kulturregion Midt- og Vestsjælland, Kulturministeriet, Bikubenfonden, Sonning-Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Tuborgfondet og Statens Teaterskoles Efteruddannelse.

SWOP spiller på Teater Fairplay, Holbæk Teater, Kalundborg Musiskskole, Skælskør Bibliotek, Scenen i Laboratoriet, Roskilde Bibliotek, Slagelse Teater, Odsherred Teater, Ringsted Kongrescenter, Slagelse Musikhus og Korsør Kulturhus.

Programmet er udvalgt af: koreograf Thomas Eisenhardt, instruktør Catherine Poher, teaterleder Lisbeth Klixbüll, konsulent Lene Thiesen og koordinator Pernille Møller Taasinge.

Tak til Roskilde Festival for udlån af cykler.