ACTION ABSTRACTION

Se gigantiske billedværker blive til i minutterne efter en forestilling er slut

Kan man omsætte dans til maleri? Kan Swop-festivalens forestillinger forplante sig i en malers pensel og blive til nye vidnesbyrd  om det, der lige er sket på scenen?

Se med, når tegneren Jakob Fälling oversætter fire danseforestillinger til gigantiske kunstværker på facaden lige bagved Aaben Dans. Bliv inspireret, når han genbruger rekvisitter fra forestillingen eller jammer videre på forestillingens tema i en improviseret leg med farver, former, tusser og pensler. Alt sammen på et ti kvadratmeter stort lærred.

Dans og tegning har mange fællesnævnere som kropslige udtryksformer, der altid hviler på et personligt udtryk. Dans og tegning er ofte tavse skildringer, hvor budskab og stil hænger uløseligt sammen. I Action Abstraction eksperimenterer Aaben Dans og reportagetegner Jakob Fälling med mødet mellem de to kunstarter. Hvem ved, hvordan mødet ender?

Hvert storskala-tegning tager ti til femten minutter at udføre. Skabelsesprocessen vil efterfølgende kunne ses i timelaps her på siden.

HOLDET BAG

Koncept og tegning – Jakob Fälling
Produceret af – Jakob Fälling og Aaben Dans

Link – Jakob Fälling

Herover: Action abstraction vs. Hvad er det
Hvad er det om sansningens vidunder. I forestillingen opdager to dansere verden og oplever den på ny, ganske langsomt og uden fordomme.
Det handler om det mirakuløse i at lade kroppen og nysgerrigheden udforske den verden, som vi alle tager for givet.

Herover: Action abstraction vs. Park Katrol
Herover kom inspirationen fra Park Katrol, hvor en flok børn og voksne smadrede gamle møbler og byggede dem om til vilde skulpturer. Park Katrol er en workshop, som beviser, at man kan lave verden om med fri fantasi. Og at det er ret sjovt at skabe noget nyt ud frabrudstykker af det gamle.
Herover: Action abstraction vs. Follow Follow

Follow Follow, en forestillingom den dele-og følgekultur, vi allesammen er blevet en del af med sociale medier. Hvor de fleste af os tæller likes og følgere på instagram, facebook, tiktok og hvad det ellers hedder…

SPILLER

Bagsiden af Aaben Dans, Indgang via Lydmuren, Musicon,
4000 Roskilde

Lørdag 7. maj 12:00 (Followfollow) + 15:30 (What is that?)

Søndag 8. maj 11:30 (Park Katrol) + 15:30 (Der Lauf)

ALDER

For alle

VARIGHED

10-15 min

BILLETTER

Bemærk at Action Abstraction er en udendørs performance uden billetbestilling.